Ostoskori

🔄✅ 14 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS | 🚚💨💰ILMAISET TOIMITUKSET YLI 70€ TILAUKSEEN |🔒💳 MAKSA TURVALLISESTI KLARNALLA TAI VISMA PAYLLÄ | 🇫🇮 TEHTY SUOMESSA

Te kerroitte, me kuuntelimme – tutustumistarjous ja uusi tuote

Runsaan palautteen ansiosta teimme kaikkemme saadaksemme hinnat odotusten mukaiseksi.

Ihan alkuun pitää kiittää kaikkia teitä, jotka olette meihin olleet viime viikkoina yhteyksissä. Kiitos myös jo tilauksen tehneille. Sydäntä lämmittää tietää, että meidän tekemiset kiinnostaa.

Runsaan palautteen ansiosta ollaan päädytty siihen ratkaisuun, että teemme nyt kaikkemme saadaksemme Saana-teltan sellaiseen hintapisteeseen, että se on varmasti valtaosalle retkeilijöistä houkutteleva. 

Tähän päästäksemme olemme tehneet suunnittelussa ja tuotannossa useita kulurakenteen pienentämiseen tähtääviä muutoksia, joista merkittävimmät ovat kokonaan uusi tuote ja keskisalon, kiilojen ja kiinnikeosien tuotannon ottaminen kokonaan omaan haltuun tänne koto-Suomeen alkuperäisten hankintasuunnitelmien sijaan.

Ekologisuuden hinta

Aiemmin viime vuoden puolella haastattelin puhelimessa kymmeniä teltasta kiinnostuneita tulevia asiakkaita ja kysyin hankalan kysymyksen: kuinka paljon enemmän olisit valmis maksamaan ympäristövastuullisesti käsityönä valmistetusta teltasta. Tähän sain lähes joka kerran vastaukseksi “jopa 20% enemmän”. 

Tämä on tosiasiassa ihan linjassa ympäristövastuullisen tuotannon kustannusten kanssa. Erityisesti kierrätysmuovista valmistetut materiaalit ovat helposti vähintään 20% kalliimpia neitseellisestä muovista valmistettuihin materiaaleihin verrattuna. Jossain tapauksissa kierrätysmuoviset versiot ovat jopa 60% kalliimpia.

Laskettakoon omaksi typeryydeksi, mutta en tullut kysyneeksi tuolloin keneltäkään mihin hintapisteeseen tämä 20% korotus oli ankkuroitu. 20% enemmän, kyllä, mutta MISTÄ laskettuna 20%. 

Nyt ollaan viime viikot teltan hintojen julkistamisen jälkeen saatu roppakaupalla palautetta meidän hinnoittelusta ja on käynyt kivuliaan selväksi nyt lopulta mikä se kotimainen oletus vaellusteltan optimaalisesta hintapisteestä on.

Näyttäisi siltä, että todella monet ovat valmiita maksamaan tavanomaisesta vaellusteltasta 500-600 euroa. Meidän alkuperäinen hinnoittelu oli todella kaukana tästä hintapisteestä – vaikka meidän teltta on kaukana markkinoiden tavanomaisista vaellusteltoista. 

Meidän alkuperäisillä hinnoilla ekologisuuden ja kotimaisen käsityön hintaeroksi tuohon hintaoletukseen muodostui peräti +50%.

Pieleen siis meni. Ja se näkyi myös saamassamme palautteessa.

Tutustumistarjous ja uusi telttamalli

Ympäristövastuullista telttaa ei vaan pysty tekemään kotimaassa 500-600 eurolla mitenkään johtuen työn hinnasta ja etenkin materiaalihankinnoista. 

Materiaalihankintojen suhteen pyrimme tuotekehittämään jatkossa omaan käyttöön kierrätysmuovista valmistettuja sopivia kankaita, kun markkinoilla varastotavarana olevat ovat hirvittävän hintaisia tai meidän käyttöön sopivia vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Näihin kankaisiin käsiksi pääseminen edellyttää korkeaa tilausvolyymia, mitä me vielä uutena toimijana rakennamme. 

Suurempiin tilausmääriin päästäksemme meidän pitää kuitenkin tehdä hinnoittelulle jotain nyt per heti.

Tähän lääkkeeksi tarjoamme kahta ratkaisua.

 1. Laitamme ympäristövastuullisen Saana Ecolite -mallin (entinen Saana Plus) tutustumistarjoukseen alkaen 699€ (ovh 799€). Tähän päästäksemme tingimme entisestään kireästä katteesta ja teemme muutoksia teltan materiaaleihin. Materiaalimuutoksista lisää tuonnempana. Tämä hinnoittelu on juuri sen noin 20% korkeampi vaellusteltan “perushintaa”, josta saimme jo viime vuonna vinkkiä asiakkailtamme. Uskomme, että tämä on se hinta, jonka te vaeltajat olette valmiita maksamaan ympäristövastuullisuudesta ja kotimaisuudesta.
 2. Lanseeraamme ensi viikolla uuden Saana Basic -mallin tutustumistarjouksena alkaen 549€ (ovh 649€). Saana Basic -malli on tehty parhaista saatavilla olevista edullisemmista materiaaleista. Kääntöpuolena Saana Basicissa ei ole vielä näin alkuun kierrätysmuovista valmistettuja materiaaleja. Pyrimme toki pitkällä tähtäimellä, että saamme myös Saana Basicin valmistettua kierrätysmuovimateriaaleista. Kierrätysmateriaalien käyttö tulee todennäköisesti aikanaan nostamaan Saana Basic -mallin hintaa hieman nykyisestä. Saana Basic on Ecoliten ohella kuitenkin kotimaisuusasteeltaan edelleen huikea. Aloitamme Saana Basicin myynnin ensi viikolla ja samalla kerromme mallista lisää.

Tähän mennessä Saana-teltasta tilauksen tehneille tarjotaan hyvitystä hinnan alennuksesta.

Kotimaisuusaste katosta läpi

Kuten mainittua päädyimme tilanteeseen, jossa meidän piti tehdä Saana-telttojen materiaalien hankinnan suhteen radikaaleja muutoksia. 

Tässä yhteydessä kotimaisuus kannattaa, sillä saamme tehtyä suomalaisella työllä entiset ulkomailta hankittavat muovikiinnikeosat alumiinista. 

Lisäksi olimme alunperin suunnitelleet menevämme alumiinisten keskisalon ja kiilojen kanssa jo markkinoilla olevien ratkaisujen kanssa, mutta päädyimme tässäkin kotimaiseen omaan tuotantoon. 

Näin saadaan keskisaloksi ja kiiloihin juuri sellaiset ratkaisut kuin me tarvitaan. Säästyy rahaa, säästyy (etenkin keskisalon kohdalla) painoa ja saadaan vakiokiiloiksi Saanan pystyttämiseen vaadittavat riittävän jämäkät kiilat.

Alumiini on juuri nyt järkyttävän hintaista Ukrainan kriisin takia, mutta loppujen lopuksi poskettoman hintainenkin alumiini työstettynä meillä Etelä-Suomessa tulee isojen sarjojen ja tarkan materiaalihallinnan kautta huomattavasti edullisemmaksi kuin näiden osien hankkiminen erikseen valmiina tuotteina.

Muoviosien korvaamisesta olen erityisen iloinen jo sen takia, että meidän lopullinen missio on kuitenkin päästä muovista kokonaan eroon retkeilytarvikkeissa.

Nyt voi sanoa teltan olevan todellakin täysin suomalaisella työllä tehty, kun itse teltta on ommeltu Forssassa ja myös lähes kaikki tarvikkeet on tehty Suomessa. 

Edellä mainittujen meidän tekemien alumiiniosien lisäksi narut, kanttinauhat ja joustonauhat on tehty Suomessa. 

Ainoastaan vetoketjuille ei olla löydetty luotettavaa kotimaista toimittajaa. Tosiasia on myös se, että Suomesta on käytännössä ajettu oma kangastuotanto vuosien mittaan täysin alas. Kankaat joudutaankin hankkimaan ulkomailta, niin läheltä kuin mahdollista.

Muutos Saana-teltan kankaisiin

Kustannusrakenteen pienentämisen vuoksi ja hinnan saattamiseksi kohdilleen ollaan myös hienosäädetty molempien Saana-telttamallien kangasmateriaaleja. 

Saana Basic -mallin pintakankaasta kerromme lisää myöhemmin, mutta molempien kankaiden pohjakankaaksi on löydetty hyvä, entistä huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Vanhan ja uuden pohjakankaan hinnassa on lähes 80% ero. Tämä näkyy telttojen uusissa loppuhinnoissa ehkä kaikkein selvimmin.

Hinnan eteen on jouduttu kuitenkin tekemään pohjakankaassa pieni kompromissi, sillä pohjakangas on entistä 40 g / m2 painavampi nostaen valmiin teltan painoa entisestä noin 140 grammaa. Teltan pohjalle tärkeä vesipilariarvo on nyt uudella kankaalla edelleen enemmän kuin riittävä 5 000 mm.

Miltä nämä muutokset kuulostavat? Onko hinnoittelu nyt mielestäsi houkuttelevampi? Laita ihmeessä matalalla kynnyksellä palautetta tulemaan juuso@northernlite.fi.

6 comments

 1. Risto Timonen

  Hei,
  Mikä olikaan keskisalolta vaadittava korkeus? Minulla on vaellussauvat, joiden maksimikorkeus on 160 cm, ja suosituksia hiukan ylittäen sauvan saa venytettyä enintään 170 cm:iin, enkä ole ihan varma, kestääkö sauva tuollaista venyttämistä. Mielelläni käyttäisin vaellussauvaa teltan pystytykseen, enkä ainakaan toistaiseksi ole löytänyt markkinoilta pidempiä vaellussauvoja (sauvoilleni on vaatimuksena myös, että sen päähän saa ruuvatuksi pikakiinnitysalustan kameraa varten, mikä rajaa vaihtoehtoja). Muistelen että em. maksimipituus ei riitä Saana-teltan pystytykseen; muistanko oikein?
  Nettisivuillanne muuten taitaa olla turvallisuusongelma, ainakin minun FSecureni valittaa asiasta.
  Yst. terv. Risto

  1. Moikka Risto! Sinulla onkin todella poikkeuksellisen pitkä vaellussauva, mutta valitettavasti ei *ihan* riittävän pitkä. Minimikorkeus Saana-teltan pystyttämiseen on 175 senttiä, mutta optimaalisen pystytyksen saa 180 cm keskisalolla. Jos vaellussauvoja on kaksi, niin meiltä saa lisätarvikkeena vaellussauvojen liittämiseen tarkoitetut liitäntähihnat, jolloin erillistä keskisalkoa ei tarvita.

   Kiitos tiedosta re: turvallisuusongelma. Me aletaan heti selvittämään tätä. Olisi todella hienoa jos voisit laittaa minulle juuso@northernlite.fi kuvakaappauksen F-Securen virheilmoituksesta, niin tiedämme mistä alamme ongelmaa lähteä selvittämään.

 2. Moi. Tuotekehittely on haasteita täynnä. Tuossa oli sekä rohkaisevia, että pohdituttavia teemoja. Hyvä, kun hintaa saadaan alaspäin. Painon nousu pohjakankaan osalta on taasen hyvinkin ikävä viesti, ainakin heille, jotka pyrkivät muiden hyvien tavoitteiden osalta keventämään rinkan kokonaispainoa. Jos olisi ollut mahdollisuus jo alkuvaiheessa signaloida ideoita, niin olisin heittänyt ilmoille ajatuksen telttamallista, jonka pystyttämisessä voidaan hyödyntää vaellussauvoja – teltta olisi silloin pienempi, kevyempi ja kenties materiaalikustannuksiltaan halvempi tuottaa. Se olisi sitten kaiketi mallinimeltään ‘SAANA TWIN’.

  1. Kiitos viestistä Sakari! 🙂 Piirrustuspöydällä on käynyt useita vaellussauvalla pystytettävää designia, mutta en ole toistaiseksi ollut tyytyväinen yhdenkään tiloihin. Kaikissa muissa malleissa ollut vähän sitä vikaa, että tulee liian loiva kattokulma joka vaikeuttaa sekä paksujen makuualustojen käyttämistä sekä pitkien käyttäjien elämää. Käytännössä naama osuu herkästi kattoon näissä ääritilanteissa. Matalammalla telttamallilla ainoa keino välttää tämä on kasvattaa teltan ulkomittaa pituussuunnassa. Tällöin ei tule painosäästöä Saanaan verrattuna ja tuskin yhtään materiaalikustannuksen säästöjä.

 3. Mika Harjula

  Vielä pitäis puolet saada hinnasta pois että ostaisin,toki kohta tulee perintörahat niin saatan kannatuksen vuoksi tilata.

 4. […] sen verran arvokas tehdä, että kuluttajahinta karkaa helposti monen retkeilijän ulottumattomiin. Olemme myös viitanneet aiemmin siihen, kuinka suomalaisella tuotannolla emme pysty kilpailemaan Aas…. Toki laadussa pystymme kilpailemaan sitäkin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ethän meinannut jättää ostoskoriasi näin?

Syötä tietosi alle tallentaaksesi ostoskorisi myöhempää käyttöä varten. Ja kuka tietää, ehkä lähetämme sinulle jopa ihanaisen alennuskoodin :)

Haluatko saada henkilökohtaisia tarjouksia?

Salli ilmoitukset saadaksesi reaaliaikaisia päivityksiä ostoskoristasi – ja kuka tietää, saatat saada jopa makean alennuskoodin 😊

Haluan tietää milloin tuotetta tulee varastoon Ilmoitamme kun tuote saapuu varastoon. Jätä voimassa oleva sähköpostiosoitteesi alle.

HALUATKO 10% ALENNUKSEN SEURAAVASTA OSTOKSESTASI?

WANT A 10% DISCOUNT ON YOUR NEXT PURCHASE?