Ostoskori

Muovimanifesti

Muovi valtasi luontoa kunnioittavan retkeilyalan - pelastetaanko ympäristö yhdessä?

Tiesitkö, että maailmassa tuotetaan joka vuosi 90 miljardia kiloa muovia, josta 10 prosenttia päätyy meriin?

Ongelma on paisunut niin valtavaksi, että sinunkin lävitsesi kulkeutuu joka viikko pankkikortin verran mikromuovia. Aika älytöntä, eikö?

Tiedätkin varmasti, että olemme keskellä maailmanlaajuista ongelmaa jossa muovi on jo kaikkialla. Jopa vastuullisena pidetty retkeilyala luo uusia muovituotteita jatkuvasti. Itseasiassa käytäntö on osoittanut, että monin paikoin muovi on retkeilykamppeissa aika ylivertainen materiaali. Retkeilytarvikkeissa käyttöominaisuuksiltaan muovin kanssa yhtä hyvää materiaalia ei ole löydetty – vielä…

Muovin ongelmat

ÖLJY

Muovin raaka-aineena käytetään öljyä, joka on uusiutumaton luonnonvara. Öljyn on ennustettu loppuvan maapallolta vuonna 2067.

CO2

Muoviteollisuus kiihdyttää ilmastonmuutosta valtavilla hiilidioksidipäästöillään.

MERET

Maailman merissä on yli 150 miljoonaa tonnia muoviroskaa, joka uhkaa meriluontoa, eläimiä ja ihmisten terveyttä.

HAJOAMINEN

Muoviroska hajoaa hiljalleen pieniksi mikro- ja nanomuoveiksi, jolloin sitä on lähes mahdotonta poistaa. Luonnossa muovia päätyy maaperään, pohjavesiin ja hengittämäämme ilmaan. Se on haitallista koko ekosysteemille.

Tehdään yhdessä retkeilystä vastuullista, pala kerrallaan.​

Liity  yhteisöömme

MUUTOS

Mitä me teemme?

Me Northern Litellä tahdomme muuttaa retkeilyalaa vastuullisemmaksi. Meidän pitkän tähtäimen missio on päästä muovista eroon retkeilytuotteissa lopullisesti. Aloitamme matkan muovin vastuullisella käyttämisellä.

Muoviteollisuuden valtavat päästöt uhkaavat yksinään ylittää teollisuuden päästöille asetetun yhteisen hiilibudjetin vuoteen 2100 mennessä. Muovijätteestä kierrätetään vain kolmasosa ja jätteen määrä kasvaa edelleen. 

Miten muoviongelmaa voisi sitten hillitä? Tutkimusten mukaan meidän olisi mahdollista jo nyt päästä tilanteeseen, jossa uutta muovia ei tarvitsisi tehdä. Tämä onnistuisi vähentämällä muovin tuotantoa ja käyttöä, parantamalla kierrätystä ja pyrkimällä korvaamaan muovia muilla materiaaleilla. Tähän tarvitaan kuitenkin meitä kaikkia. Me tahdomme olla mukana näyttämässä suuntaa kohti muovitonta retkeilyalaa.

 

Haluan tietää milloin tuotetta tulee varastoon Ilmoitamme kun tuote saapuu varastoon. Jätä voimassa oleva sähköpostiosoitteesi alle.

Tilaa tuoreet uutiset Saana-teltan kehityksestä ja uusista tuotteista.