Ostoskori

Northern Liten tarina

Matka retkeilijästä teltan rakentajaksi

Liikkumisen keveys

Northern Liten tarina on samalla perustajansa Juuson tarina retkeilijänä. Juuso aloitti vasta kolmekymppisenä harrastamaan retkeilyä muutettuaan kaupungista kansallispuiston kainaloon pieneen hirsimökkiin. Sittemmin retkeilystä tuli hänelle iso osa elämää.

Kun ikää ja kokemusta alkoi hiljalleen kertyä, Juuso kiinnostui erityisesti kevytretkeilystä ja sen mahdollistamasta pitkien matkojen kulkemisesta. Iän myötä myös rasitus oli kovempi, jolloin  varusteiden keveydestä tuli entistäkin tärkeämpi osa retkeilyä pienten painojen rasittaessa niveliä vähemmän.

Kevytretkeilyn kautta Northern Liten tuotteisiin on jäänyt tärkeäksi ominaisuudeksi keveys muiden  ominaisuuksien rinnalla.

Tilavuuden mukavuus

Juuso aloitti aikanaan retkeilynsä solumuovimakuualustoilla, mutta kun ikää tuli lisää kasvoi myös mukavuudenhalu. Mukavuus onkin toinen tärkeä tekijä Northern Liten tuotteiden suunnittelussa.

Solumuovimakuualustat vaihtuivat kevytretkeilyn hengessä markkinoiden pienimpään ja keveimpään ilmatäytteiseen makuualustaan. Mutta heti ensimmäisenä yönä uuden makuualustan kanssa Juuso huomasi nukkuvansa erittäin huonosti. Käytännössä kapealla makuualustalla ei mahtunut nukkumaan, vaan aina oli toinen jalka kylmässä maassa unissa kääntyillessä. Kapea makuualusta vaihtui äkkiä markkinoiden leveimpään ja paksuimpaan makuualustaan.

Harmikseen Juuso huomasi, ettei markkinoilta saataviin telttoihin mahdu kahta leveää makuualustaa vierekkäin. Samaan aikaan  extraleveiden makuualustojen marssi myyntilistoille oli vasta muutama vuosi sitten lähtenyt käyntiin. Alkoi näyttää siltä, että tällaisia leveitä ja paksuja makuualustoja olisi jatkossa yhä useammalla mukavuudenhaluisella retkeilijällä käytössä.

Teltan suunnittelu

Näistä lähtökohdista Juuso alkoi kehitellä Northern Liten Saana-teltan ensimmäistä versiota. Kahden hengen kotateltan Saanan piti olla kevyt, helppo pystyttää sekä tilava. Lisäksi siinä piti olla kiinteä sisäteltta, jotta päästäisiin kota- ja pyramiditelttoihin liittyvästä armottomasta sisäteltan kanssa säätämisestä eroon. Teltasta haluttiin tehdä oikeasti kahden hengen teltta. Monet markkinoilla olevista kahden hengen teltoista on todellisuudessa vain puolentoista hengen telttoja. Vanha retkeilyn sanonta onkin ollut, että jos haluat kahdelle hengelle sopivan teltan, niin osta kolmen hengen teltta. Tätä haluttiin muuttaa.

Sittemmin Saana-teltan poikkeukselliselle muotoilulle myönnettiin EU:ssa mallisuoja, kevytpatentti.

 

Vastuullisesti

Saana-teltan kehittelyn aikana Juuso havaitsi hälyttävän huomion. Juuso pani merkille, että kaikissa hänen retkeilytarvikekaapissaan olevissa retkeilykamppeissa oli valtavat määrät muovia eri muodoissaan.

Kaikki teltat, makuupussit ja makuuviltit, makuualustat ja reput oli tehty neitseellisesti valmistetusta uudesta muovista, eli nailonista tai polyesterista. Missään hänen varusteistaan ei ollut käytetty edes kierrätysmuovia saatika sitten koitettu korvata muovikankaita muulla materiaalilla.

Samoihin aikoihin erityisesti suomalaiset kasvuyritykset olivat tulleet näkyvästi julkisuuteen muovin korvaavien kuitujen käytössä. Osa niistä jopa valmistaa vaatekankaita puusta.

Northern Lite kiinnostui voisiko jostain muusta kuidusta kuin puusta valmistaa kangasta, joka voisi kilpailla käyttöominaisuuksillaan muovin kanssa retkeilytarvikekäytössä. Northern Lite panostaa aluksi kierrätysmuovikankaiden tuotekehitykseen ja käyttöön omissa tuotteissaan jotta päästään neitseelliseen muoviin liittyvistä ongelmista. Tämän jälkeen pyritään korvaamaan muovi kokonaan biokankailla.

Haluan tietää milloin tuotetta tulee varastoon Ilmoitamme kun tuote saapuu varastoon. Jätä voimassa oleva sähköpostiosoitteesi alle.

HALUAISITKO 10% ALENNUKSEN SEURAAVASTA OSTOKSESTASI?

Tilaa tiedot uusista tuotteista ja kampanjoista sähköpostiisi, niin saat 10% alekoodin!